LİKYA YOLU EĞİTİM GEZİSİ

16-12-2019Etkinlik

Yedi Burun Yürüyüşü

Yürüyüşümüz Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş rotası olan Likya Yolu’nun Ölüdeniz’le Patara arasında kalan bölümünde yer alıyor. Rotamız bizi önce Akdeniz’in turkuaz rengi sularını tepeden gören, çam ormanlarıyla kaplı tepelerin üzerine çıkartıyor. Daha sonra da parıldayan dalgaların kumları yaladığı muhteşem güzellikteki gizli kalmış plajlara iniyor.

Zorluk Derecesi B

Sırt çantası ile hafif yürüyüş. Bütün eşyalar bir sonraki konaklama noktasına araçla taşınmaktadır. Zorluk derecesi

B: Günlük yürüyüş süresi 6 saat civarında, günlük yükseklik farkı 600 metrenin altında, patika veya toprak yollarda yapılan yürüyüşlerdir. Zorluk derecesi C: Günlük yürüyüş süresi 8 saate kadar olan, günlük yükseklik farkı 900 metreye kadar olan, zaman zaman patikası olmayan arazide, zaman zaman da çarsak ve kayalık arazi üzerinde yürümeyi gerektiren yürüyüşlerdir.

Malzeme

Yürüyüşçülerin rahat yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk, mayo, güneş şapkası, güneş kremi, güneş gözlüğü ve 30 – 40 litrelik bir çanta bulundurmaları gerekmektedir. Yürüyüş bastonları tavsiye edilir.

Bagaj transfer

Biz bagaj transferlerimizle ilgileneceğiz. Pansiyondan pansiyona taşıtacağız. Bizim amacımız tatilinizin daha eğlenceli olması. Yürüyüş boyunca siz sadece günlük yürüyüş çantanızı taşıyacaksınız.

Konaklama ve Yemek

• Konaklama: 3 gece Fethiye otel veya pansiyon, 2 gece Patara. Bir çok yerleşimde turizm sezonu bittiği için ısınma sorunu yaşamamak için turlarda kullanılan, destinasyon üzerindeki konaklamalar kullanılamamaktadır. • Yemek: Öğle yemekleri piknik şeklinde olacak ve yürüyüşçülerden yiyeceklerin bir kısmını taşımaları beklenecektir.