Üyelerimizin ve değerli misafirlerimizin katılımıyla, Avla Kanyonu ve Soğanlı Kilisesi gezisi.

01-12-2022Haber

Üyelerimizin mesleki gelişimine yönelik olarak 1 Aralık Perşembe günü Avla Kanyonu ve Soğanlı Kiliselerinin; kültürel, doğal ve tarihi yerlerinin keşfedilmesi ve turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak,  gerçekleştirilen eğitim gezisine Kayseri Valisi Gökmen ÇİÇEK ve Yeşilhisar Kaymakamının Kucaklayıcı ve samimi yaklaşımlarıyla katıldıkları gezi programı, Üyelerimizin yoğun ilgi ve katılımları ile gerçekleştirildi.


8 Km mesafedeki zorlu Avla yürüyüşü sonrasında: Karabaş, Yılanlı ve Barbara kiliseleri ziyaret edildi. Araştırmacı Yazar Üyemiz Mustafa UYSUN, tarafından, Soğanlıda bulunan Kiliselerin tarihi, konumu ve mimari yapısına yönelik anlatım gerçekleştirildi.


Yerli basınında büyük ilgi gösterdiği, kanyon gezisi sonrasında sucuk ekmek ve içecek ikramı gerçekleştirildi. NERO Üyelerinin açtığı Türkçe ve İngilizce yazılı pankartta;


"BÜYÜLÜ KAPADOKYA ORTA ANADOLU'NUN YILDIZIDIR"


"FASCINATING CAPPADOCIA STAR OF MIDDLE ANATOLIA"


Verilen sosyal mesajda oldukça anlamlı ve dikkat çekiciydi.


Yönetim Kurulu Başkanı Özay ONUR ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ve gayretleri ile düzenlenen kapsamlı eğitim gezisi sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Özay ONUR,  ilgi ve katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini sundu.