BALKANLAR EĞİTİM GEZİSİ

10-02-2020Etkinlik

4* OTELLERDE HB KONAKLAMA, AÇIK BÜFE SABAH KAHVALTISI, TÜM TRANSFERLER, GİRİŞ ÜCRETLERİ, ASKERİ İDADİ, KOTOR ESKİ ŞEHİR, BLAGAJ TEKKE, TÜNEL, VRELO BOSNE, BOŞNAK GECESİ (İçecek Hariç), TÜRKÇE REHBER (8 GÜN), ŞEHİR VERGİLERİ

1. GÜN : İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde Check-in kontuarında siz saygıdeğer konuklarımızla buluşarak bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlıyor, ardından Üsküp’e hareket ediyoruz. Üsküp'ün iki önemli carşısından biri olan ve en onemli Osmanlı eserlerinin bulundugu carsimizdan turumuza başlıyoruz. Yeni ve modern Üsküp çarşısı gezisi ile turumuzu bitiriyoruz. Şehir turumuz sırasında ; Makedonya Meydanı, Taş Köprü, Büyük Iskender Heykeli, Üsküp Kalesi, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kurşunlu Han, Bedesten, Saat Kulesi ve Yahya Paşa Cami görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuz sonrası Kalkandelen'e doğru hareket ediyoruz. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğumuzun ardindan Kalkandelen'e varış. Ilk olarak Avrupa'da çok nadir rastlanacak bir Camii olan Alaca Camii'yi ziyaret ediyoruz. Kalkandelenli iki kiz kardesin Osmanli doneminde yaptirmis oldugu, hem mimari hem tercih edilen renk tonlari ile un kazanmis olan bu Camii’yi detaylı bir sekilde inceledikten sonra Kanuni vezirlerinden Sersem Ali tarafindan yaptirilan Dervish Tekkesi'ni ziyaret ediyoruz. Bektasi Harabati Baba Tekkesi olarak bilinen bu tekkemizi ziyaret ediyor islevleri hakkinda bilgi aliyoruz. Halen daha Kalkandelenliler tarafindan cok canli tutulan bu tekke gezimizin ardindan Makedonya'nin en onemli Turizm sehirlerinden biri olan Ohrid'e hareket ediyoruz. Ohrid'e varisimizin ardindan Sehir turumuza başlıyoruz. Bir cok Osmanli, Bizans, Roma eserlerini gezecegimiz Sehir turumuz sonunda otelimize varış, akşam yemeği ve konaklama

2. GÜN : Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Manastır’ a doğru hareket ediyoruz. Yol üstünde Resne'ye uğruyoruz. Elmasıyla Balkanlarda ün yapmış olan bu şehrimizde göreceğimiz ilk eser Resneli Niyazi Sarayı. İttihat ve Terakki'nin Balkan temsilcilerinden olan Resneli Niyazi Sarayını gezdikten sonra Manastır şehrine hareket ediyoruz. Manastır’a Varışımızın ardından Atatürk ’ün mezun olduğu Askeri İdadi

3. GÜN : Uyandırma ve kahvaltının ardından Tiran’a doğru hareket ediyoruz. İlk durağımız yolumuz üstünde bulunan Ohrid’den sonra Makedonya’nın en turistik şehri olan Struga. Muhteşem doğası ve göl manzaralarının en belirgin olduğu bu şirin kentimizi gezdikten sonra Tiran’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğun ardından Tiran’a varıyoruz ve şehir turumuza İskender Bey meydanından başlıyoruz. İskender Bey Meydanını gezdikten sonra Osmanlı Döneminin en önemli camilerinden biri olan Ethem Bey cami’ini ziyaret ediyoruz. Camii ziyaretinden sonra Saat kulesi gezip turumuzu sonlandırıyoruz. Ardından Karadağ’da konaklayacağımız şehre hareket ediyoruz. Adriyatik’in muhteşem kıyılarına sahip olan Karadağ’a varisimizin ardından otele yerleşme, akşam yemeği ve konaklama.

4. GÜN : Uyandırma ve kahvaltının ardından Karadağ’ın en önemli iki kenti olan Budva ve Kotor'u ziyaret ediyoruz. İlk durağımız Budva olacak. Budva'ya varisimizin ardından Budva şehir turu. Özellikle orta çağ’dan kalma ve labirent seklinde Adriyatik Denizinin kıyısında bulunan bu şehrimizi geziyoruz. Ortodoks Kiliselerini, Tapınaklarını ve Eski Orta Çağ evlerini gezdikten sonra Kotor'a hareket ediyoruz. Kotor'a varisimizin ardından yine bir Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Kotor eski şehrini ziyaret ediyoruz. Un Meydanı, Ortodoks Meydanı, Silah Meydanı, Utanç Duvarı, Ortodoks Kilisesi, Katolik Katedrali ve Balkanların en eski okullarından biri olan Kotor Turizm okulunu görme şansını elde edeceğiz. Tur sonrası Bosna'ya hareket ediyoruz. Mostar şehrine varışımızla birlikte otelimize yerleşiyoruz.

5. GÜN : Uyandırma ve kahvaltının ardından otelden check-outlarimizi yapıp Poçitel Türk Köyüne hareket ediyoruz. Essiz manzaraları ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini göreceğimiz koyumuzu geziyoruz. Ardından eski bir Derviş (Alperen Tekkesi) tekkesi olan Blagaj tekkesini ziyaret ediyoruz. Buna Nehrinin kaynağının hemen yanı başında olan bu Tekke'yi de geziyoruz. Ardından Mostar ‘a hareket ediyoruz. Mostar’ a varisimizin ardından rehber eşliğinde Mostar şehir turunu gerçekleştiriyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde olan Mostar Antik Kentini geziyor ve ayni anda dillere destan o ünlü Osmanlı yapımı Mostar Köprüsünü görüyoruz. Programımızın ardından serbest zaman alıyoruz. Serbest zamanımızın ardından Saraybosna'ya hareket ediyoruz.

6. GÜN : Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından Saraybosna şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında Aliya İzetbegovic kabri, Meşhur Sarajevo Sebili, Begova Camii, Kurşunlu Medresesi, Başçarşı Camii, Saat Kulesi, Katolik Katedrali, Markale Pazar Yeri, Özgürlük Ateşi, Latin Köprüsü, Milli Kütüphane görülecek yerler arasındadır.Şehir turumuzun ardından bir süre serbest zaman alıp İgamn dağı eteklerinde bir doğa harikası olan Vrelo Bosne Milli Parkını ardından 92-95 yılları arasında yaşanan savaşta şehrin tek giriş çıkış noktası olan Umut Tüneli ve müzesini geziyoruz. Programımızın ardından otelde bir süre dinlendikten sonra yerel müzikler ve folklör ekibi eşliğinde akşam yemeğimizi almak üzere restoranımıza hareket ediyoruz. Gecenin ardından otele hareket ve dinlenme.

7. GÜN : Sabah uyandırma ve kahvaltının ardından otelde check-outlarimizi yapıp Otel’den ayrılıyoruz. Belgrad’a doğru yola çıkıyoruz. Öğleden sonra Belgrad’a varışımız ile birlikte şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında Terazi Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Parlemanto binası, Nato taradından bombalanan Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı binaları Knez Mihajlova Caddesi, Kalemeydan, Bayraklı Camii, İstanbul Kapısı, Defterdar Kapısı, Sokullu Çeşmesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Neboysa Anıtı göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize hareket akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

8. GÜN : Sabah kahvaltının ardından otelde check-out işlemlerimizi gerçekleştirip uçak saatine kadar serbest zaman alıyoruz. Serbest zamanın ardından rehberimizin belirlediği saatte ve yerde buluşarak havalimanına hareket ediyoruz. Burada gümrük işlemlerini gerçekleştirip siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz. Bir başka organizasyonumuzda tekrar görüşmek dileğiyle.